Bilgisayar

Windows’ta Klasörler Nasıl Şifrelenir?

                Bilgisayar kullanırken içerisine yedeklediğimiz içerikler, kullandığımız uygulamalar veya üzerinde çalıştığımız bir evrakı bilgisayar içerisinde gizlemek isteyebilirsiniz. Bu durum genellikle kişisel olmayan bilgisayar kullanıcıları tercih etmektedir. Bu işlem farklı uygulamalarla veya winrar ile yapmak mümkün. Ancak bilgisayarınıza site site gezip uygun kullanışlı bir şifre programı bulmak güç ayrıca ücretsiz içeriklerin reklam ve sınırlı zaman kısıtlamaları bilgisayar kullanımlını sıkıcı hale getirir?

 

Peki Windows’ta klasörler nasıl şifrelenir? İlk öncelikle bir klasör oluşturun veya gizlemek istediğiniz klasöre yeni metin belgesi açın ve içerisine A maddesini kopyalayıp yapıştırın.

A)
cls

@ECHO OFF

title Folder Private

if EXIST “HTG Locker” goto UNLOCK

if NOT EXIST Private goto MDLOCKER

:CONFIRM

echo Are you sure you want to lock the folder(Y/N)

set/p “cho=>”

if %cho%==Y goto LOCK

if %cho%==y goto LOCK

if %cho%==n goto END

if %cho%==N goto END

echo Invalid choice.

goto CONFIRM

:LOCK

ren Private “HTG Locker”

attrib +h +s “HTG Locker”

echo Folder locked

goto End

:UNLOCK

echo Enter password to unlock folder

set/p “pass=>”

if NOT %pass%== PASSWORD_GOES_HERE goto FAIL

attrib -h -s “HTG Locker”

ren “HTG Locker” Private

echo Folder Unlocked successfully

goto End

:FAIL

echo Invalid password

goto end

:MDLOCKER

md Private

echo Private created successfully

goto End

:End

 

Sonra ‘’PASSWORD_GOES_HERE’’ kısmına şifrenizi yazın ve ardından metin belgesini farklı kaydedin. Dosya adına ‘’locker.bat’’ yazın kayıt türünüde tüm dosyalar olarak seçin. İşlem sonunda klasör için locker isimli bir icon bulunacaktır. Oluşan metin belgesini silmek hiçbir sıkıntı oluşturmaz, silebilirsiniz. Daha sonra locker iconuna tıklayın ve oluşan ‘’Private’’ isimli klasöre gizlemek istediğiniz içerikleri sürükleyin.

İlginizi Çekebilir  Kendi PC’nizi Hazırlamak İçin 6 Önemli Sebep

Daha sonra locker iconuna tekrar tıkladığımızda bize bu klasöre gerçekten şifre koyup koymayacağımızı soran bir yazı belirecek bu kısma evet ise Y hayır ise N tuşuna basıp enter tuşuna basın. Daha sonra ‘’Private’’ klasörü görünmeyecektir. Sonra klasördeki içeriklere ulaşmak için locker iconuna tıklayıp şifremizi girmek yeterli olacaktır.

 

Bu kısa işlem dosyalarınızı güvenli bir biçimde saklamanız için yeterli olacaktır. Süre sınırı olmayan yazılımlara hiçbir ücret ödemeden veya ücretli olan uygulamaların reklam ve süre sıkıntısına katlanmadan güvenli bir şekilde işletim sisteminin sunmuş olduğu bu fonksiyonu kullanmanızda yarar vardır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sorulab

Uzun yıllardır bilgisayarla uğraşsam da, makale yazmaya 2012 yılında kazandığım Üniversite ile başladım. Okul hayatım boyunca yazdığım makalelerin bir çok faydasını gördüğümde, bunu siz okurlarımla paylaşmak istedim.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu